Τα καθαρά κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2012 ανακοίνωσε σήμερα η OAO Lukoil Holdings, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καθαρή κερδοφορία της εταιρίας υποχώρησε κατά 68,7% σε ετήσια βάση εξαιτίας των καθυστερήσεων στους εμπορικούς δασμούς και τις χαμηλότερες τιμές του αργού

Τα καθαρά κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2012 ανακοίνωσε σήμερα η OAO Lukoil Holdings, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καθαρή κερδοφορία της εταιρίας υποχώρησε κατά 68,7% σε ετήσια βάση εξαιτίας των καθυστερήσεων στους εμπορικούς δασμούς και τις χαμηλότερες τιμές του αργού.

Ειδικότερα, η Lukoil ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο, με βάση τις Αμερικανικές Γενικά Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές, διαμορφώθηκαν σε 1,02 δισ. δολ. από 3,25 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις έξι αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για κέρδη 2,51 δισ. δολ.

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,2% στα 32,4 δισ. δολ. από 34,9 δισ. δολ. ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν έσοδα 33,2 δισ. δολ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν 35,2% στα 3,46 δισ. δολ. κάτω από τις μέσες εκτιμήσεις για 3,97 δισ. δολ.

Ας σημειωθεί ότι το δεύτερο τρίμηνο η ημερήσια παραγωγή υδρογονανθράκων της Lukoil υποχώρησε 0,8% στα 2,14 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.