Ειδικό Καθεστώς στο Πετρέλαιο Θέρμανσης Ζητά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ειδικό Καθεστώς στο Πετρέλαιο Θέρμανσης Ζητά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
energia.gr
Δευ, 10 Σεπτεμβρίου 2012 - 13:49
Ειδική μεταχείριση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών,Γιάννη Στουρνάρα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης προκειμένου ο φετινός χειμώνας να μην οδηγήσει σε καταστροφή τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

Ειδική μεταχείριση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης προκειμένου ο φετινός χειμώνας να μην οδηγήσει σε καταστροφή τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα της κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας με τα πραγματικά ποσοστά ανεργίας, και όχι τα στατιστικά στα οποία δεν συνυπολογίζονται μικροεπαγγελματίες, αγρότες με μικρό κλήρο, απασχολούμενοι σε προγράμματα, να ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα ο φόβος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό κραχ», αναφέρει χαρακτηριστικά στη επιστολή του ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Ζητά δε την αξιολόγηση συγκεκριμένων και μετρήσιμων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενόψει της διαδικασίας καθορισμού των κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μετά την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.