Εντός της εβδομάδος αναμένεται, τελικά να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στο θέμα της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στο ζήτηση χορήγησης ή όχι επιδόματος θέρμανσης. Κι αυτό γιατί στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξετάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις

Εντός της εβδομάδος αναμένεται, τελικά να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στο θέμα της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στο ζήτηση χορήγησης ή όχι επιδόματος θέρμανσης. Κι αυτό γιατί στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξετάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εξετάζεται η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης κάτι που θα οδηγήσει σε τιμή 1,6 ευρώ το λίτρο ( με βάση τα σημερινά δεδομένα) για το πετρέλαιο θέρμανσης, ή, εναλλακτικά, το σενάριο της εισαγωγής συστήματος επιστροφής φόρου για την στήριξη των οικονομικά ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού.