Το χρηματιστήριο εμπορευμάτων, ICE, προχώρησε σε μια επιθετική κίνηση, αποκτώντας μερίδιο στο ολλανδικό ηλεκτρονικό χρηματιστήριο APX-Endex και εξασφαλίζοντας έτσι δικαιώματα εμπορίας ευρωπαϊκών συμβολαίων στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.

Το χρηματιστήριο εμπορευμάτων, ICE, προχώρησε σε μια επιθετική κίνηση, αποκτώντας μερίδιο στο ολλανδικό ηλεκτρονικό χρηματιστήριο APX- Endex και εξασφαλίζοντας έτσι δικαιώματα εμπορίας ευρωπαϊκών συμβολαίων στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά παρουσία του ICE ( Intercontinental Exchange) στα παράγωγα χρηματιστηριακά προϊόντα που σχετίζονται με το αέριο και τον ηλεκτρισμό στην περιοχή της Ευρώπης. Παράλληλα, θα δώσει για πρώτη φορά την δυνατότητα για εμπορία στην φυσική αγορά της Βρετανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των FT, το ICE φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο ευρωπαϊκό benchmark το οποίο θα αντικατοπτρίζει πιο πιστά τις τάσεις στην αγορά.

Σημειώνεται ότι η έμφαση που δίνει το ICE στα ενεργειακά προϊόντα οδήγησε φέτος σε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του. Το δε APX είδε τα καθαρά του κέρδη να αυξάνονται κατά 30% φέτος στα 34 εκατ. ευρώ.