Η Μπρατισλάβα έγινε τόπος εορτασμών αφιερωμένων σε μια σειρά επετείων: τα 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου Druzhba ("Φιλία"), τα 45 χρόνια από την έναρξη προμήθειας φυσικού αερίου από την τότε ΕΣΣΔ προς την τότε Τσεχοσλοβακία, καθώς και 40 χρόνια από την πρώτη λειτουργία του συστήματος αγωγών μεταφοράς αερίου eustream a.s.

Η Μπρατισλάβα έγινε τόπος εορτασμών αφιερωμένων σε μια σειρά επετείων: τα 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου Druzhba ("Φιλία"), τα 45 χρόνια από την έναρξη προμήθειας φυσικού αερίου από την τότε ΕΣΣΔ προς την τότε Τσεχοσλοβακία, καθώς και 40 χρόνια από την πρώτη λειτουργία του συστήματος αγωγών μεταφοράς αερίου eustream a. s.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Διευθυντικής Επιτροπής της Gazprom και Γενικός Διευθυντής της Gazprom Export, Alexander Medvedev, ο Υπουργός Οικονομίας της Σλοβακίας Tomáš Malatinský, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Σλοβακίας, Ján Klepac, διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών της Σλοβακίας, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Σλοβακία Pavel Kuznetsov, κι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις Θεσμικές Σχέσεις και τη Διοίκηση, Maroš Šefčovič.

Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ της Gazprom και της Σλοβακίας είναι ζωτικής σημασίας για τον ασφαλή εφοδιασμό της Ευρώπης με αέριο και συμβάλλει σημαντικά στη συνολική ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών Ρώσο-Ευρωπαϊκών σχέσεων.

"Παρατηρούμε τις αντικειμενικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπισή τους. Αλλά, ταυτόχρονα, είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν αρχές που πρέπει να διατηρηθούν, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις στις τιμές ή την εμφάνιση νέων πηγών φυσικού αερίου. Αυτές είναι οι αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, της προσέγγισης χωρίς διακρίσεις, και της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία", δήλωσε ο Alexander Medvedev.