Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των `διαφιλονικούμενων` πηγών φυσικού αερίου και η προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ε/κ και Τ/κ με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των `διαφιλονικούμενων` πηγών φυσικού αερίου και η προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ε/κ και Τ/κ  με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τάιμς, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ακόμη ότι η επανένωση θα μείωνε τους κινδύνους επενδύσεων στη Κύπρο, θα  διευκόλυνε την αγορά ακινήτων και στην αποπληρωμή χρεών.

Θα αποτελούσε μια οικονομική ευλογία για τη Κύπρο σε μια περίοδο που ακριβώς τη χρειάζεται. Υπάρχει φυσικό αέριο αλλά θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν αρχίσει να πωλείται, πρόσθεσε.