Κατατέθηκε η τροπολογία για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης. Με την τροπολογία καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης ανεξαρτήτως χρήσης -είτε είναι πετρέλαιο κίνησης, είτε θέρμανσης, είτε χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις.

Κατατέθηκε η τροπολογία για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης. Με την τροπολογία καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης ανεξαρτήτως χρήσης -είτε είναι πετρέλαιο κίνησης, είτε θέρμανσης, είτε χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις.

Ο ΕΦΚ προσδιορίζεται στα 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα καυσίμου.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυγή ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή φόρου (επίδομα θέρμανσης) που αναμένεται να διανεμηθεί με εισοδηματικά κριτήρια.

Από το πρωί είχε δημιουργηθείσύγχυση στην αγοράκαθώς η τροπολογία δεν είχε κατατεθεί και υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν ελλείψεις τη Δευτέρα.

Αυτό διότι καμία εταιρία δεν πρόκειται να εκτελώνιζε το πρωί της Δευτέρας από τα διυλιστήρια το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ούτε ντίζελ κίνησης, αφού θα εκκρεμούσε η ψήφισή της.