Το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας συνέχισε να ενισχύει τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, ωστόσο συνολικά ο πληθωρισμός παραγωγού μετριάστηκε. Σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3%, ενώ ήταν κατά 1,7% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ετήσιο ποσοστό διαμορφώθηκε ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο 1,6%
Το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας συνέχισε να ενισχύει τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, ωστόσο συνολικά ο πληθωρισμός παραγωγού μετριάστηκε.

Σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3%, ενώ ήταν κατά 1,7% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ετήσιο ποσοστό διαμορφώθηκε ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο 1,6%.

Οι τιμές ενέργειας σημείωσαν αύξηση 0,4% και 3,1% σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο αντίστοιχα, λόγω της ενίσχυσης των τιμών καυσίμων και φυσικού αερίου. Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας, οι οποίες είναι ευμετάβλητες, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρουσίασε άνοδο 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και 1,1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο πέρυσι.

Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων ενισχύθηκαν 1% και 3,4% μηνιαίως και ετησίως αντίστοιχα, λόγω της αύξησης κατά 4,5% και 15,1% στις τιμές κρεάτων. Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011, οι τιμές για τα ενδιάμεσα αγαθά, παρουσίασαν αύξηση 0,3%, ενώ οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν 1%. Οι τιμές διαρκών και καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,6% και 2,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία σημείωσε σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο αύξηση 2% παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε αύξηση 2,1% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τον επίσημο στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που είναι στο 2%. Ο δομικός πληθωρισμός (δεν περιλαμβάνεται η ενέργεια) υποχώρησε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε άνοδο 1,4%.

Η αύξηση των τιμών τροφοδοτήθηκε από τις τιμές ενέργειας οι οποίες αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ σε ετήσια βάση οι τιμές στα τρόφιμα και στα μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν κατά 2,8% και οι τιμές στα ήδη ένδυσης κατά 1,9%.