Μπορίσωφ: Η Κατασκευή του Nabucco Μπορεί να Ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 2013 από τη Βουλγαρία

Μπορίσωφ: Η Κατασκευή του Nabucco Μπορεί να Ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 2013 από τη Βουλγαρία
energia.gr
Δευ, 22 Οκτωβρίου 2012 - 13:09
Ακόμη και στις 10 Ιανουαρίου 2013 θα μπορούσε να ξεκινήσει η κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του Nabucco, δήλωσε προχθές, Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσωφ. Ειδικότερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Nabucco αποτελεί προτεραιότητα γιατί αποτελεί μία νέα πηγή φυσικού αερίου για την χώρα

Ακόμη και στις 10 Ιανουαρίου 2013 θα μπορούσε να ξεκινήσει η κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του Nabucco, δήλωσε προχθές, Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσωφ.

Ειδικότερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Nabucco αποτελεί προτεραιότητα γιατί αποτελεί μία νέα πηγή φυσικού αερίου για την χώρα. «Εν προκειμένω, η πηγή αυτή είναι το Αζερμπαϊτζάν… Δηλώσαμε προς την ΕΕ ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του Nabucco από την επικράτεια της Βουλγαρίας», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία παραμένει μία από τις έξι χώρες από τις οποίες διέρχεται ο Nabucco West, η συντομευμένη εκδοχή του Nabucco, που προέκυψε μετά από μία σειρά οικονομικές και πολιτικές περιπλοκές.