Ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου η τιμή του φυσικού αερίου είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις τιμές των άλλων ενεργειακών προϊόντων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου η τιμή του φυσικού αερίου είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις τιμές των άλλων ενεργειακών προϊόντων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Για τον μήνα Οκτώβριο για την κατηγορία Αυτόνομη / Ανεξάρτητη θέρμανση - Τ2 η τιμή του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 0,858 €/Nm3(0,076 €/ kWh) συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του Φ.Π.Α.Η εξοικονόμηση συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης υπερβαίνει το 35%*.

Αντίστοιχα, για την κατηγορία Κεντρική θέρμανση και Εμπορική χρήση – Τ3 η τιμή του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 0,879€/Nm3 (0,078 €/ kWh) συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του Φ.Π.Α. Η εξοικονόμηση συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης υπερβαίνει το 35%*.

(* Η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου έχει υπολογιστεί σε Nm3 και οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

Για τους επόμενους χειμερινούς μήνες και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να διατηρηθεί σε ανάλογα επίπεδα με αυτά του Οκτωβρίου.

Από τις 15 Οκτωβρίου 2012 εξισώθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης. Κατά συνέπεια, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται περίπου στα 1,36 -1,40 €/lt.

Η αύξηση αυτή, που οφείλεται στην αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο, δεν επηρεάζει τις τιμές του φυσικού αερίου, καθώς δεν προκαλείται από αύξηση στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών.

Συνεπώς, συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης η ΕΠΑ Θεσ/κης τονίζει ότι οι καταναλωτές φυσικού αερίου θα εξακολουθούν να επωφελούνται σημαντικά, ενώ η εξοικονόμηση αναμένεται να υπερβεί τα επίπεδα εξοικονόμησης των περασμένων ετών.