Η ρωσική κοινοπραξία TNK-BP ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμβολαίου με την Schlumberger για την εκμετάλλευση πεδίων «σφιχτού πετρελαίου» ('tight oil') στη Σιβηρία. Ποσότητες «σφιχτού πετρελαίου» εντοπίζονται σε σκληρά πετρώματα και θεωρούνται ως η επόμενη μεγάλη πηγή παραγωγής αργού, η οποία ήδη βρίσκεται σε πτώση στη Δυτική Σιβηρία

Η ρωσική κοινοπραξία TNK-BP ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμβολαίου με την Schlumberger για την εκμετάλλευση πεδίων «σφιχτού πετρελαίου» ('tight oil') στη Σιβηρία.

Ποσότητες «σφιχτού πετρελαίου» εντοπίζονται σε σκληρά πετρώματα και θεωρούνται ως η επόμενη μεγάλη πηγή παραγωγής αργού, η οποία ήδη βρίσκεται σε πτώση στη Δυτική Σιβηρία.

Ειδικότερα, η TNK-BP ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη συμφωνία με την Schlumberger, την μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών εκμετάλλευσης πετρελαϊκών πεδίων στον κόσμο, με στόχο την ανάπτυξη ενός πιλοτικού προγράμματος εκμετάλλευσης «δύσκολων» αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο πεδίο Severo-Khokhryakovskoe της Δυτικής Σιβηρίας.

«Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, η Under the terms of the contract, Schlumberger θα συντονίζει όλες τις επιχειρήσεις και θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών στο πεδίο στο πλαίσιο του πρότζεκτ, εκτός από την απευθείας εξόρυξη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της TNK-BP.