Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2012 της Gazprom καταδεικνύουν συνεχή θετική μακροπρόθεσμη ζήτηση για ρώσικο φυσικό αέριο τα τελευταία 4 χρόνια.

Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2012 της Gazprom καταδεικνύουν συνεχή θετική μακροπρόθεσμη ζήτηση για ρώσικο φυσικό αέριο τα τελευταία 4 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος και τα τιμολογιακά δεδομένα του 2ου τριμήνου αντανακλούν την φυσιολογική εποχιακή συρρίκνωση της ζήτησης και τις εν γένει αδύναμες αγορές, γεγονός που επιτείνεται από τις ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες τον Απρίλιο του 2012, οι πωλήσεις το 1ο εξάμηνο του 2012 ήταν στα ίδια επίπεδα με τα πρόσφατα θετικά νούμερα για την ζήτηση φυσικού αερίου

Οι μελλοντικές εκτιμήσεις για την Gazprom παραμένουν θετικές λόγω της ισχυρής βάσης ζήτησης και την διαφοροποίησης των πηγών εσόδων, με το πετρέλαιο, την ενέργεια και τις δραστηριότητες εμπορίας και μάρκετινγκ να αναπτύσσονται θετικά.

 

Βασικά οικονομικά μεγέθη Τα καθαρά κέρδη επηρεάστηκαν από την φυσιολογική εποχιακή συρρίκνωση της ζήτησης και τον αντιλογισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, λόγω της υποτίμησης του Ρωσικού ρουβλίου κατά 12% σε σχέση με το δολάριο κατά το 2ο τρίμηνο του 2012:

 

Συνολικές πωλήσεις US$ 71.13 δισ .

Λειτουργικά κέρδη – US$ 19.51 δισ .

Καθαρά έσοδαUS$ 16.76 δισ .