Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του γερμανικού Συνδέσμου Ενέργειας και Υδάτων (BDEW), στους πρώτους εννέα μήνες του 2012 η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 50% στη Γερμανία, ενώ συνολικά οι ΑΠΕ κάλυψαν το 26% των αναγκών σε ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του γερμανικού Συνδέσμου Ενέργειας και Υδάτων ( BDEW), στους πρώτους εννέα μήνες του 2012 η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 50% στη Γερμανία, ενώ συνολικά οι ΑΠΕ κάλυψαν το 26% των αναγκών σε ηλεκτρισμό.

Πιο αναλυτικά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η ηλιακή ενέργεια παρήγαγε 24,9 δις. κιλοβατώρες ηλεκτρισμού, έναντι 16,5 δις. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μόνο τον Μάιο παρήχθησαν 4 δις. ηλιακές κιλοβατώρες, δηλαδή ποσότητα-ρεκόρ σε μηνιαία βάση.

Στην περίπτωση των αιολικών, η παραγωγή ανήλθε σε 35 δις. κιλοβατώρες στο εννεάμηνο, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο σε σχέση με το 2011, όταν και παρήχθησαν 32,5 δις. κιλοβατώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ως εκ τούτου, τα αιολικά εξακολουθούν να έχουν την μεγαλύτερη συνεισφορά πράσινης ενέργειας στο γερμανικό δίκτυο, με ποσοστό που φτάνει το 8,6%. Ακολουθούν τα φωτοβολταϊκά με 6,1%, η βιομάζα με 5,8%, τα υδροηλεκτρικά με 3,8% και οι λοιπές ΑΠΕ με 0,9%.

Τέλος, σημειώνεται ότι λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών, οι αρχές έχουν αποφασίσει μείωση της εγγυημένης τιμής για τα έργα που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.