Είναι δυνατόν ακόμη να είμαστε αιχμάλωτοι ιδεοληψιών που σαν καινούργια θρησκεία αιχμαλωτίζουν τις αντιλήψεις μας και οδηγούν σε δρόμους επικίνδυνους και αντι-λαικούς; Η υστερία με το Κλίμα εδώ και κάποιες δεκαετίες έχει αρχίσει να υποκαθιστά τον θρησκευτικό φανατισμό αλλά και τις ιδεολογικές διαμάχες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου

Είναι δυνατόν ακόμη να είμαστε αιχμάλωτοι ιδεοληψιών που σαν καινούργια θρησκεία αιχμαλωτίζουν τις αντιλήψεις μας και οδηγούν σε δρόμους επικίνδυνους και αντι-λαικούς; Η υστερία με το Κλίμα εδώ και κάποιες δεκαετίες έχει αρχίσει να υποκαθιστά τον θρησκευτικό φανατισμό αλλά και τις ιδεολογικές διαμάχες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Οι ηττημένοι των ιδεολογκών αντιπαραθέσεων για το είδος της κοινωνίας που θέλουμε βρήκαν τρόπο να πάρουν εκδίκηση για την απόρριψη των δοξασιών τους με επίθεση στην καρδιά των δραστηριοτήτων των αντιπάλων τους. Με το επιχείρημα πως η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί, μέσω εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επικίνδυνες για τον πλανήτη αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία καταφέρονται κατα της βιομηχανικής παραγωγής και της ανάπτυξης γενικά. Εφ΄όσον βέβαια η οικονομική εξέλιξη και πρόοδος είναι προιόν μηχανισμών της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, δεν έχει υπάρξει παγκόσμια οικονομική πρόοδος που να εκπηγάζει από διευθυνόμενες οικονομίες, εξυπακούεται πως ο βασικός εχθρός του Κλίματος και της ανθρώπινης επιβίωσης είναι ο Καπιταλισμός!!

Προκειμένου λοιπόν να «σωθεί» ο πλανήτης δεν πειράζει αν δοκιμασθεί η ζωή κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Η θρησκεία είναι μάλιστα τόσο διαδεδομένη ώστε μόνο η σύγχρονη εξάπλωση του Ισλάμ να μπορεί να την ανταγωνισθεί!! Είναι χαρακτηριστικό πως και στην Ελλάδατων οικονομικών αδιεξόδων αποκτήσαμε Υπουργείο «Κλιματικής Αλλαγής». Προιόν των ήπιων μετασχηματιστικών αντιλήψεων του σημερινού ακόμα Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ποτέ δεν ξεκαθαρίσθηκε ποιός ακριβώς θα ήταν ο ρόλος του. Εν τούτοις, η σημερινή, θεωρητικά τουλάχιστον, φιλελεύθερη κυβέρνηση τη χώρας δεν τόλμησε να απαλλαγεί από τον αφελή Υπουργικό τίτλο. Προφανώς, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος. Από που όμως έστω προκύπτει πως αυτό μεταβάλλεται από ανθρώπινες δραστηριότητες;

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Κουτσογιάννης, σε μιά εξαιρετικά αποκαλυπτική εισήγησή του, έχει με στοιχεία υποστηρίξει πως «Το κλίμα αλλάζει … εδώ και 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια», δίχως δική μας παρέμβαση μάλιστα (http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/12/45.html). Ο Σέρβος καθηγητής Μίλαν Μιλάνκοβιτς είχε αναπτύξει την θεωρία πως καθώς η γή γυρίζει γύρω από τον ήλιο, κι’ από τον άξονά της, προσεγγίζει τον ήλιο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και αποστάσεις με αποτέλεσμα απροσδιόριστες μέσα στον χρόνο αλλαγές στην θερμοκρασία εδάφους και ωκεανών (http://www.detectingdesign.com/milankovitch.html). Το κλίμα έτσι είναι προιόν παραγόντων που έχουν ελάχιστη σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Και σίγουρα αδιαφορεί για τις επιλογές του όποιου έλληνα υπουργού.

Το κακό είναι σίγουρο πως ξεκίνησε με το φίλμ που παρουσίαζε ο πρ. Αμερικανός Αντ/δρος Αλ Γκόρ. Και που στηρίζεται σε μιά επιστημονικά αποδειγμένη ανακρίβεια. Πως δηλαδή η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλείται από αυξήσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Που είναι βέβαια αποτέλεσμα ανθρώπινης δρατηριότητας. Πλην όμως, όπως έχουν αποδείξει δεκάδες επιστημονικές έρευνες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ακολουθούν και δεν προηγούνται της ανόδου της θερμοκρασίας (βλ. σχετ. Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, http://www.youtube.com/watch?v=DKnVEFI1ALM). Εξ άλλου, η περίφημη «τρύπα του όζοντος» σχηματίσθηκε πάνω από την Ανταρκτική. Στο νότιο δηλαδή ημισφαίριο. Η μεγάλη όμως βιομηχανική δρατηρότητα παρατηρείται στο βόρειο. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως ακριβώς συνέβη αυτό. Δεδομένου μάλιστα πως τα εναέρια ρεύματα της γής κινούνται από την Δύση στην Ανατολή – κι όχι από τον Βορρά στον Νότο!!

Αλλά οι παρερμηνείες και η άθλια επιστημονική τεκμηρίωση των όποιων κινδυνολογικών απόψεων δεν κοπάζει εκεί. Πολλοί υπέρμαχοι της νέας θρησκείας ισχυρίζονται πως η αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει ασθένειες, και κυρίως ελονοσία, που υποτίθεται πως δεν υπάρχει σε ψυχρότερα κλίματα. Ομως η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στην Σιβηρία έχουν σημειωθεί εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενών με ελονοσία, ενώ το 1920 υπήρξαν σε μιά επιδημία 600.000 θάνατοι (βλ.σχετ. http://climateaudit.org/2005/08/30/mosquitos-malaria-and-the-ipcc-consensus/ και Reiter, Paul (April 25, 2006). "Malaria in the debate on climate change and mosquito-borne disease"). Η μεγαλύτερη όμως διαστρέβλωση δεδομένων σχετικά με το ζήτημα της υπερθέρμανσης είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες των οπαδών της νέας θρησκείας να αλλοιώσουν δεδομένα και ιστορικά ευρήματα ώστε να αποδείξουν πως σήμερα ο πλανήτης υφίσταται ανεπανάληπτες αυξήσεις θερμοκρασίας που ενδεχόμενα θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή.

Ουδείς πλέον αμφισβητεί πως τον Μεσαίωνα η γή είχε περάσει μιά περίοδο υψηλότατων θερμοκρασιών. Η Γροιλανδία ήταν καταπράσινη, ενώ η Ισλανδία υπήρξε εξαιρετικά ελκυστικό μέρος ώστε πολλοί Βίκινγκς να την διαλέξουν για τόπο εποικισμού. Η Βρετανία επίσης έφθασε να κάνει εξαγωγές σταφυλιών στην υπόλοιπη Ευρώπη!! Το ζήτημα είναι αν οι τότε θερμοκρασίες υπήρξαν υψηλότερες από τις σημερινές. Εφ’ όσον τότε δεν υπήρχε βιομηχανική παραγωγή και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι αυτονόητο πως αν η τότε θερμότητα ήταν υψηλότερη της σημερινής, τότε οι κραυγές για δήθεν κινδύνους και καταστροφές του πλανήτη διεκδικούν θέση στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Και θα χαθούν χιλιάδες καλοπληρωμένες δουλειές σε ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα που υποστηρίζουν την σχετική κινδυνολογία. Μεγάλες λοιπόν προσπάθειες έγιναν για να εμφανισθεί στα σχετικά γραφήματα πως η σημερινή καμπύλη ανόδου της θερμότητας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τότε. Εξ’ ού και το περίφημο σκάνδαλο γύρω από το λεγόμενο «Ραβδί του Χόκευ» σχήμα, που απεικονίζει τις μεταβολές αυτές. Σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το θέμα, ο A.W Montford (The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science, 2010) αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο γύρω από την προσπάθεια να ξεχασθεί η επιστήμη από τους «επιστήμονες». Που αντί για την αλήθεια, έκαναν αγώνα διαστρέβλωσής της για να αποδείξουν απλά αυτό που τους συνέφερε.

Καταργώντας τον τίτλο της Κλιματικής Αλλαγής από το Υπουργείο Περιβάλλονος θα ήταν ένα πρώτο βήμα για την ελληνική κυβέρνηση. Το άλλο, απείρως δυσκολότερο, θα είναι να πολεμήσει πολυποίκιλους φανατισμούς και συμφέροντα που έχουν κάθε λόγο να θέλουν να συντηρήσουν την υστερία για το Κλίμα. Να μην ξεχνάμε πως το κίνημα ξεκίνησε όταν η κ. Θάτσερ στην Βρετανία άρχισε να χρηματοδοτεί μελέτες για τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Πολεμούσε βέβαια τότε τους ανθρακωρύχους. Κάποιοι άλλοι σήμερα κερδίζουν δις. από την στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (αέριο, φωτοβολταικά, αιολική ενέργεια) ενώ τα δημόσια χρηματοκιβώτια γεμίζουν από τους σχετικούς φόρους...

(www.andrianopoulos.gr)