Απορρίπτει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με σημερινές του δηλώσεις. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες για κάτι τέτοιο

Απορρίπτει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με σημερινές του δηλώσεις. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμα αναξιοποίητο καθώς πολλοί δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό . «Άλλον έναν χρόνο υπομονή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».