Η Κομισιόν Απειλεί με Προσφυγή Κατά της Βουλγαρίας για μη Ενσωμάτωση Οδηγιών για Ηλεκτρισμό και Φυσικό Αέριο

Η Κομισιόν Απειλεί με Προσφυγή Κατά της Βουλγαρίας για μη Ενσωμάτωση Οδηγιών για Ηλεκτρισμό και Φυσικό Αέριο
energia.gr
Παρ, 25 Ιανουαρίου 2013 - 14:29
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί να προσφύγει η Κομισιόν ενάντια στην Βουλγαρία για μη εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών για θέματα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Ειδικότερα, η Βουλγαρία όφειλε να ενσωματώσει τις οδηγίες για το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στο εθνικό της δίκαιο ως τον Μάρτιο του 2011

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί να προσφύγει η Κομισιόν ενάντια στην Βουλγαρία για μη εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών για θέματα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η Βουλγαρία όφειλε να ενσωματώσει τις οδηγίες για το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στο εθνικό της δίκαιο ως τον Μάρτιο του 2011. Καθώς έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα από την προθεσμία αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από το Δικαστήριο να επιβάλει στη Βουλγαρία ημερήσιο πρόστιμο 8.448 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης, μέχρι την τελική και πλήρη ενσωμάτωση των εν λόγω Οδηγιών στο εθνικό της δίκαιο.

Επίσης, η Κομισιόν απειλεί τη Βουλγαρία με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπερβολικούς περιορισμούς στην αδειοδότηση υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT).