Σε συσσώρευση εύφλεκτου αερίου που «πυροδοτήθηκε» από κάποια σπίθα ή φλόγα αποδίδει η γενική εισαγγελία του Μεξικού την έκρηξη στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους. Η έρευνα πάντως δεν έχει καταλήξει ακόμη στην προέλευση του αερίου ή στο γιατί δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή η διαρροή
Σε συσσώρευση εύφλεκτου αερίου που «πυροδοτήθηκε» από κάποια σπίθα ή φλόγα αποδίδει η γενική εισαγγελία του Μεξικού την έκρηξη στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους.

Η έρευνα πάντως δεν έχει καταλήξει ακόμη στην προέλευση του αερίου ή στο γιατί δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή η διαρροή.

Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Χεσούς Μουρίγιο Καράμ, οι μεξικανοί, ισπανοί, αμερικανοί και βρετανοί εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στις έρευνες δεν βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στο σημείο -αποκλείοντας έτσι, αρχικά, την βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ανεξάρτητο συνεργείο που είχε προσληφθεί από την εταιρεία για να εργασίες στο υπόγειο του κτιρίου ανέφερε ότι το υπόγειο δεν είχε φωτισμό και για αυτό τα μέλη του προσπάθησαν να συνδέσουν καλώδιο ηλεκροδότησης σε πηγή ρεύματος στο ταβάνι.

Ο εργολάβος του συνεργείου είπε στην εισαγγελία πως λίγα δευτερόλεπτα αφού ανέβηκε στους πάνω ορόφους άκουσε έναν ισχυρό κρότο και αισθάνθηκε το κτίριο να κουνιέται. Οι σοροί των τριών ανδρών του συνεργείου βρέθηκαν στο υπόγειο, και ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, οι μοναδικές σοροί θυμάτων που είχαν εγκαύματα.

Οι υποψίες για δόλο ήταν τόσο έντονες που η εισαγγελία, ανακοινώνοντας τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας, επέμεινε αρκετές φορές ότι δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.