Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα κείμενο για την στήριξη των εναλλακτικών καυσίμων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως καύσιμο για τα πλοία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα κείμενο για την στήριξη των εναλλακτικών καυσίμων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το υγροποιημένο φυσικό αέριο ( LNG) ως καύσιμο για τα πλοία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, 1,2 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν στα πλαίσια του προγράμματος TEN-T, ώστε να προσδιορισθούν και να αντιμετωπισθούν τα πιθανά εμπόδια που καθυστερούν την αντικατάσταση των παραδοσιακών καυσίμων των πλοίων με LNG.

Το πρόγραμμα θα εξετάσει τις τεχνικές προδιαγραφές, τους κανονισμούς και περιβαλλοντικές άδειες λειτουργίας που πρέπει να ικανοποιούνται προκειμένου να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον από τα παραδοσιακά καύσιμα στο LNG.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι τα τέλη του 2014 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη που αποτελούνται από τους πλοιοκτήτες, τους φορτωτές τους προμηθευτές με LNG, τα λιμάνια και τους κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού.