Διαπραγματεύσεις με την κινεζική Win Bussiness έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομίας της Αλβανίας σχετικά με την πώληση της εταιρείας πετρελαίου Albpetrol στην κινεζική εταιρεία. Προηγήθηκε η αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς της αλβανικής πετρελαϊκής από την κοινοπραξία Vetro Energy, που κέρδισε τον διαγωνισμό, προσφέροντας το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, όμως, τελικά δεν κατέβαλε

Διαπραγματεύσεις με την κινεζική Win Bussiness έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομίας της Αλβανίας σχετικά με την πώληση της εταιρείας πετρελαίου Albpetrol στην κινεζική εταιρεία. Προηγήθηκε η αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς της αλβανικής πετρελαϊκής από την κοινοπραξία Vetro Energy, που κέρδισε τον διαγωνισμό, προσφέροντας το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, όμως, τελικά δεν κατέβαλε. Η διαδικασία ακυρώθηκε και έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την κατακύρωση στην κινεζική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη πλειοδότρια, προσφέροντας 297,6 εκατ. ευρώ και άλλα 250 εκατ. σε επενδύσεις.

Όπως αναφέρει ο αλβανικός Τύπος, η Win Bussines αποτελεί τμήμα της Brightoil Petroleum, ενώ στην κατάταξη του Forbes ο εν λόγω όμιλος είναι τρίτος μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κίνα.