Ξεκινά Σήμερα η Δίκη για το Δυστύχημα στην Εξέδρα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού

Ξεκινά Σήμερα η Δίκη για το Δυστύχημα στην Εξέδρα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού
energia.gr
Τρι, 26 Φεβρουαρίου 2013 - 12:12
Άρχισαν οι εργασίες της δίκης εις βάρος της ΒΡ για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού η έκρηξη σε εξέδρα της εταιρείας το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη προκάλεσε, μεταξύ άλλων, τον θάνατο 11 εργαζομένων και τον διασκορπισμό 4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού. Στο εδώλιο θα βρεθούν επίσης οι εταιρίες Halliburton και Transocean

Άρχισαν οι εργασίες της δίκης εις βάρος της ΒΡ για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού η έκρηξη σε εξέδρα της εταιρείας το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη προκάλεσε, μεταξύ άλλων, τον θάνατο 11 εργαζομένων και τον διασκορπισμό 4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού. Στο εδώλιο θα βρεθούν επίσης οι εταιρίες Halliburton και Transocean.

Η BP από την πλευρά της πρέπει να αποδείξει ότι δεν έδειξε βαριά αμέλεια για το δυστύχημα ώστε να αποφύγει την επιβολή χρηματικών ποινών που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πετρελαϊκή πολυεθνική έχει ήδη καταβάλει περί τα 37 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις, καθαρισμούς, μικρότερα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Ενδεικτικό των ποσών που διακυβεύονται είναι ο χαρακτηρισμός αυτής της ακροαματικής διαδικασίαςαπό μερίδα αναλυτών ως «αστικής δίκης του αιώνα».