Η ρωσική τράπεζα Gazprombank δεν βρίσκεται σε συνομιλίες για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, όπως δήλωσε με έμφαση εκπρόσωπός της στο πρακτορείο Dow Jones. Με αυτόν τον τρόπο, η ρωσική πλευρά διαψεύδει σε επίσημο επίπεδο τα ξένα δημοσιεύματα (New York Times, Financial Times) που ήθελαν τους Ρώσους να πιέζουν την κυπριακή κυβέρνηση για μια συμφωνία.

Η ρωσική τράπεζα Gazprombank δεν βρίσκεται σε συνομιλίες για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, όπως δήλωσε με έμφαση εκπρόσωπός της στο πρακτορείο  Dow Jones. Με αυτόν τον τρόπο, η ρωσική πλευρά διαψεύδει σε επίσημο επίπεδο τα ξένα δημοσιεύματα ( New York Times, Financial Times) που ήθελαν τους Ρώσους να πιέζουν την κυπριακή κυβέρνηση για μια συμφωνία.

«Η Gazprombank δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στη σταθεροποίηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Andrei Serov, απαντώντας σε ερώτηση του Dow Jones Newswires.

Είχαν προηγηθεί αναφορές από ανώνυμες πηγές στα ρωσικά και στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Gazprombank, η οποία ανήκει στον όμιλο της Gazprom, έχει προσφέρει ένα δάνειο στην Κύπρο με αντάλλαγμα άδειες εξερεύνησης για υδρογονάνθρακες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Πέρα από αυτό το ζήτημα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, συνεχίζει τις πυρετώδεις επαφές του στη Μόσχα σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής στήριξης από τη Ρωσία, αν και μέχρι στιγμής δεν είναι φανερές οι προθέσεις του Κρεμλίνου.