BP: Όχι και Τόσο «Beyond Petroleum» Τώρα Πια

Το μεγάλο σύνθημα της πετρελαϊκής BP μερικά χρόνια πριν ήταν «Beyond Petroleum», δηλαδή «πέρα από το πετρέλαιο». Το σλόγκαν ταίριαζε όμορφα με τα αρχικά της British Petroleum και ανακοινώθηκε στα πλαίσια μιας προσπάθειας δραστηριοποίησης της εταιρείας σε άλλες πηγές ενέργειας πέρα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
energia.gr
Πεμ, 4 Απριλίου 2013 - 08:31

Το μεγάλο σύνθημα της πετρελαϊκής BP μερικά χρόνια πριν ήταν « Beyond Petroleum», δηλαδή «πέρα από το πετρέλαιο». Το σλόγκαν ταίριαζε όμορφα με τα αρχικά της British Petroleum και ανακοινώθηκε στα πλαίσια μιας προσπάθειας δραστηριοποίησης της εταιρείας σε άλλες πηγές ενέργειας πέρα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Τώρα πλέον όμως και ιδίως μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού που άλλαξε τα δεδομένα, η BP αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες αυτές. Μεταξύ άλλων, σήμερα ανακοινώθηκε ότι πωλεί τις δραστηριότητές της στα αιολικά της Βρετανίας, προκειμένου να καλύψει τις ζημιές από το ατύχημα και να επικεντρωθεί και πάλι στο πετρέλαιο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το Beyond Petroleum μάλλον έμεινε στα χαρτιά. Κατά βάθος όμως, η αποτυχία της ΒΡ ίσως συμβολίζει σε ένα βαθμό και την δυσκολία απεξάρτησης της παγκόσμιας οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα…


Διαβάστε ακόμα