Η γερμανική Ε.ΟΝ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των καθαρών κερδών α΄ τριμήνου κατά 26%. Η αύξηση στην κερδοφορία της εταιρείας κοινής ωφελείας, αποδίδεται κυρίως στα κέρδη από τις πωλήσεις assets. Ωστόσο, η Ε.ΟΝ επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για μείωση κερδών το 2013, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας δέχονται πλήγμα από τις χαμηλές τιμές και τη συρρίκνωση των περιθωρίων

Η γερμανική Ε.ΟΝ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των καθαρών κερδών α΄ τριμήνου κατά 26%. Η αύξηση στην κερδοφορία της εταιρείας κοινής ωφελείας, αποδίδεται κυρίως στα κέρδη από τις πωλήσεις assets. Ωστόσο, η Ε.ΟΝ επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για μείωση κερδών το 2013, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας δέχονται πλήγμα από τις χαμηλές τιμές και τη συρρίκνωση των περιθωρίων.

«Η οικονομική κατάσταση των δραστηριοτήτων μας στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη συμβατική παραγωγή ενέργειας, παραμένει δύσκολη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johannes Teyssen.

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, διαμορφώθηκαν στα 2,15 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 1,71 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στα περισσότερα των 900 εκατ. ευρώ κερδών από τις πωλήσεις assets.

Τα βασικά κέρδη μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν στα 1,39 δισ. ευρώ, 15,7% χαμηλότερα από τα 1,66 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, και ανέμεναν 1,42 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 3,58 δισ. ευρώ, 5,1% χαμηλότερα σε σχέση με τα 3,77 δισ. ευρώ του προηγουμένου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 3,43 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης, η Ε.ΟΝ αναμένει τα EBITDA να διαμορφωθούν στα 9,2-9,8 δισ. ευρώ, περίπου 15% χαμηλότερα σε σχέση με τα μεγέθη του προηγουμένου έτους.