Ο σύνδεσμος αιολικών της Ρουμανίας (RWEA) προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι επενδυτές θα υποβάλουν αγωγές κατά του κράτους λόγω της απόφασης για περιορισμό των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ που ελήφθη αυτή την εβδομάδα.

Ο σύνδεσμος αιολικών της Ρουμανίας ( RWEA) προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι επενδυτές θα υποβάλουν αγωγές κατά του κράτους λόγω της απόφασης για περιορισμό των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ που ελήφθη αυτή την εβδομάδα.

Ο σύνδεσμος τονίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι σύμφωνες με την κοινοτική νομοθεσία και κατ’ επέκταση δεν θεωρούνται νόμιμες, πράγμα που θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» σε μια πιθανή νομική διαδικασία.

Οι επενδυτές στα αιολικά είναι αντιμέτωποι με απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ λόγω της περικοπής στα πράσινα πιστοποιητικά που χορηγούνται από το κράτος και ήδη πολλοί από αυτούς εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέσω της δικαστικής οδού προκειμένου να ανατρέψουν τις επίμαχες αποφάσεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ενέργειας της χώρας παρατηρεί ότι αν το καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ παρέμενε ως είχε, τότε το κόστος θα εκτοξευόταν στο 1 δις. ευρώ για το 2014.