«Ο Κόσμος που Θέλετε»: Ψηφοφορία για το Καλύτερο Σχέδιο Χαμηλών Ανθρακούχων Εκπομπών στην ΕΕ

«Ο Κόσμος που Θέλετε»: Ψηφοφορία για το Καλύτερο Σχέδιο Χαμηλών Ανθρακούχων Εκπομπών στην ΕΕ
energia.gr
Τρι, 18 Ιουνίου 2013 - 12:36
Η πρώτη φάση στην αναζήτηση της καλύτερης ευρωπαϊκής λύσης για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου έφτασε στο τέλος της. Ο διαγωνισμός «Ο κόσμος που θέλετε» κάλεσε σε δοκιμασία τα πιο δημιουργικά μυαλά από ολόκληρη την ΕΕ και τις καινοτόμες ιδέες τους αναφορικά με τις χαμηλές ανθρακούχες εκπομπές .

Η πρώτη φάση στην αναζήτηση της καλύτερης ευρωπαϊκής λύσης για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου έφτασε στο τέλος της. Ο διαγωνισμός «Ο κόσμος που θέλετε» κάλεσε σε δοκιμασία τα πιο δημιουργικά μυαλά από ολόκληρη την ΕΕ και τις καινοτόμες ιδέες τους αναφορικά με τις χαμηλές ανθρακούχες εκπομπές . Οι πιο πρακτικές, οικονομικά αποδοτικές και αποτελεσματικές λύσεις για το κλίμα, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα βραβευτούν. Τώρα, έφτασε η στιγμή να ψηφίσουμε για το νικητή.

Η Ευρωπαία Επίτροπος της Δράσης για το Κλίμα Κόνι Χίδεργκαρντ δήλωσε: «Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό που υπάρχουν τόσα πολλά καινοτόμα σχέδια – από λύσεις για μέσα μεταφοράς χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών και ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν τον αειφόρο τρόπο ζωής έως εταιρείες, σχολεία και κατοικίες που παράγουν τη δική τους ανανεώσιμη ενέργεια. Τώρα, τη στιγμή που η ψηφοφορία πρόκειται να ξεκινήσει, ποιες πιστεύετε ΕΣΕΙΣ ότι είναι οι καλύτερες λύσεις για να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε; Περιμένω με χαρά να βραβεύσω τις καλύτερες λύσεις στην τελευτή βράβευσής μας στην Κοπεγχάγη αυτό το φθινόπωρο.»

Από τις 19 Ιουνίου και μετά το κοινό θα μπορεί να αποφασίσει ποια δέκα ευρωπαϊκά σχέδια πρέπει να προκριθούν στην επόμενη φάση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στη συνέχεια, τα σχέδια αυτά θα υποβληθούν στην κρίση μιας κριτικής επιτροπής της οποίας θα προΐσταται η επίτροπος Χίδεργκαρντ και η οποία θα επιλέξει τους τρεις διαγωνιζόμενους της τελικής φάσης που θα βραβευτούν στην τελετή απονομής του βραβείου Sustainia στην Κοπεγχάγη αυτό το φθινόπωρο.

Σε έναν από τους τρεις διαγωνιζόμενους της τελικής φάσης θα απονεμηθεί το μεγάλο βραβείο: το πακέτο προβολής στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό βίντεο με βάση τη συμμετοχή του και θα έχει ευρεία υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης για την προώθηση του επιτυχημένου σχεδίου του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Καθώς η εκστρατεία επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, θα επιλεγεί, επίσης, ένας νικητής σε εθνικό επίπεδο σε καθεμία από αυτές τις πέντε χώρες. Οι νικητήριες συμμετοχές θα προβληθούν σε υπαίθριες διαφημιστικές εκστρατείες στις πρωτεύουσες των χωρών τους αυτό το φθινόπωρο.

Τι έπεται/ τί ακολουθεί ;

· Δημόσια ψηφοφορία στον ιστότοπο http://world-you-like.europa.eu από τις 19 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου

· Ανακοίνωση των νικητών σε εθνικό επίπεδο στη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία

· Ανακοίνωση των τριών διαγωνιζόμενων που προκρίνονται στην τελική φάση και του τελικού νικητή στην τελετή απονομής του βραβείου Sustainia-Ο κόσμος που θέλετε στην Κοπεγχάγη στις 7 Νοεμβρίου 2013.

 

 

Σχετικά με το διαγωνισμό και την εκστρατεία:

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση του κοινού με τίτλο «Ο κόσμος που θέλετε, με το κλίμα που θέλετε», η οποία στοχεύει στην προώθηση πρακτικών, καινοτόμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων αναφορικά με την κλιματική αλλαγή.

Από την έναρξή της τον Οκτώβριο του 2012, η εκστρατεία προσέλκυσε πάνω από 30.000 φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πάνω από 160 οργανώσεις-εταίρους σε ολόκληρη την ΕΕ, απολαμβάνοντας την υποστήριξη αρκετών διασημοτήτων, όπως του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon και βραβευμένων ηθοποιών όπως του Colin Firth και του Sergio Peris-Mencheta.

Η Sustainia, εταίρος μας στην εκστρατεία, είναι μια διεθνής πρωτοβουλία για την αειφορία, με τον Arnold Schwarzenegger ως Επίτιμο Πρόεδρο, η οποία εργάζεται για τον εντοπισμό και την προώθηση άμεσα διαθέσιμων λύσεων