Σε Επταετή Φυλάκιση και Στέρηση Πολιτικών Δικαιωμάτων Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι για το «Ρούμπι-γκέιτ»

Σε Επταετή Φυλάκιση και Στέρηση Πολιτικών Δικαιωμάτων Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι για το «Ρούμπι-γκέιτ»
energia.gr
Τρι, 25 Ιουνίου 2013 - 13:31
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε πριν από λίγο τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και σε εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τη διαβόητη υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ» ή «μπούγκα-μπούγκα» όπως τη βάφτιζε ο ιταλικός Τύπος
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε πριν από λίγο τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και σε  εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τη διαβόητη υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ» ή «μπούγκα-μπούγκα» όπως τη βάφτιζε ο ιταλικός Τύπος. 

Η εισαγγελέας Ιλντα Μποκασίνι είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση. Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκληρή απόφαση».

Σύμφωνα με την απόφαση ο Καβαλιέρε είχε «χωρίς αμφιβολία» σεξουαλική επαφή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως «Ρούμπι»

Αν και ήταν κάτω των 18 ετών συμμετείχε στα περιβόητα πάρτι της βίλας του Αρκορε τον Σεπτέμβριο του 2009

«Οι κοπέλες που προσκαλούνταν στο Αρκορε ήταν μέρος ενός δικτύου πορνείας οργανωμένου για τη σεξουαλική ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» ανέφερε η εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου του Μιλάνου, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δίκτυο πορνείας είχε οργανωθεί από τον δημοσιογράφο Εμίλιο Φέντε, την πρώην περιφερειακή σύμβουλο της κεντροδεξιάς Νικόλ Μινέτι και τον πρώην μάνατζερ μοντέλων και ηθοποιών, Λέλε Μόρα, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Η «Ρούμπι» είχε γίνει η πιο «αγαπητή» από όλες της κοπέλες και βρισκόταν στο Αρκορε σε όλα τα πάρτι που διοργανώνονταν τις ημέρες «ανάπαυσης» του Μπερλουσκόνι από τα θεσμικά του καθήκοντα: το Πάσχα (που το 2009 έπεφτε την 4η Απριλίου), την 25η Αμπριλίου και την Πρωτομαγιά.

Οι δικαστές εξέφρασαν επίσης τη βεβαιότητα πως η Ρούμπι Καρίμα εκπορνευόταν πριν καν γνωρίσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η οικονομική της επιφάνεια μπορεί να εξηγηθεί μόνο χάρη στο ότι συνευρισκόταν με πλούσιους άνδρες» τόνισε η εισαγγελέας.

Η νεαρή αγόραζε ενδύματα γνωστών οίκων μόδας του Μιλάνου, τα οποία στοίχιζαν συχνά χιλιάδες ευρώ.

«Η Ρούμπι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το ότι ήταν εμφανίσιμη, όπως και την μαροκινή της καταγωγή παρουσιάζοντας τον πατέρα της ως βίαιο και αυταρχικό, ώστε να κερδίσει στήριξη και συμπάθεια» δήλωσε η Ιταλίδα εισαγγελέας.

Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε και για κατάχρηση εξουσίας, διότι τηλεφώνησε στην εισαγγελία όπου κρατείτο κάποια στιγμή η «Ρούμπι» για κλοπή, και χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του, εξασφάλισε την αποφυλάκισή της.

(από www.tanea.gr)