Η ανανεώσιμη ισχύς που διατίθεται μέσω του μοντέλου «premium» της Γερμανίας, αυξήθηκε κατά 527 MW για τον μήνα Ιούλιο, στα 32.654 MW, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τεσσάρων διαχειριστών των δικτύων της χώρας.

Η ανανεώσιμη ισχύς που διατίθεται μέσω του μοντέλου « premium» της Γερμανίας, αυξήθηκε κατά 527 MW για τον μήνα Ιούλιο, στα 32.654 MW, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τεσσάρων διαχειριστών των δικτύων της χώρας.

Στις επιμέρους τεχνολογίες, η αιολική ισχύς που δεσμεύτηκε για πώληση αυξήθηκε κατά 216 MW στα 25.354 MW, πράγμα που σημαίνει ότι το 80% της παραγόμενης αιολικής ενέργειας θα διατεθεί στην αγορά μέσω αυτής της οδού.

Στα φωτοβολταϊκά, η ισχύς αυξήθηκε κατά 152 MW στα 3.678 MW, με το ποσοστό να φτάνει το 11%, καθώς οι περισσότεροι ηλιακοί παραγωγοί προτιμούν το μοντέλο εγγυημένων τιμών.

Σημειώνεται ότι το μοντέλο premium εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2012 προκειμένου να πειστούν οι παραγωγοί να εγκαταλείψουν τις ταρίφες και να πωλούν απευθείας την ενέργεια που παράγουν στην χονδρική αγορά. Στα πλαίσια αυτά, οι παραγωγοί λαμβάνουν ένα παραπάνω ποσό με βάση τη μέση τιμή του ηλεκτρισμού για τον εκάστοτε μήνα, συν ένα διαχειριστικό τέλος. Κατά συνέπεια, έχουν κέρδη όταν πωλούν την ενέργειά τους έναντι τιμής υψηλότερης από την μέση τιμή.