Ο επικεφαλής της ισραηλινής επιχείρησης ηλεκτρισμού (IEC), Έλι Γκλίκμαν, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μια αναδιαμόρφωση της εταιρείας, για την οποία κρίνεται αναγκαία η συνδρομή της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής επιχείρησης ηλεκτρισμού ( IEC), Έλι Γκλίκμαν, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μια αναδιαμόρφωση της εταιρείας, για την οποία κρίνεται αναγκαία η συνδρομή της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Globes, ο Γκλίκμαν τόνισε ότι «το Ισραήλ δεν είναι Ελβετία, ώστε να εισάγεται ενέργεια από τη Γερμανία όταν γίνονται απεργίες… Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους να παραλύσουν την IEC. Η IEC θα αναμορφωθεί, ότι και αν συνεπάγεται αυτό».

Το βασικότερο πρόβλημα της εταιρείας είναι τα οικονομικά, καθώς το χρέος ξεπερνά τα 70 δις. σέκελ και στο α’ τρίμηνο του 2013 σημείωσε ζημιές 249 εκατ. σέκελ. Παρόλα αυτά, οι ζημιές τείνουν να μειώνονται λόγω των χαμηλότερων δαπανών για καύσιμα.

Για αυτό το λόγο, ο Γκλίκμαν θεωρεί ότι το αέριο που θα αγοράσει η IEC από το κοίτασμα Ταμάρ θα μειώσει τις τιμές του ηλεκτρισμού και θα επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης.