Συμφωνία Βερολίνου-Μαδρίτης για Δάνειο 800 Εκατ. προς Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Συμφωνία Βερολίνου-Μαδρίτης για Δάνειο 800 Εκατ. προς  Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
energia.gr
Παρ, 5 Ιουλίου 2013 - 08:10
Την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στη γερμανική δημόσια τράπεζα επενδύσεων KfW και την ισπανική ICO, βάσει της οποίας η δεύτερη θα λάβει δάνειο 800 εκατ. ευρώ για να βελτιώσει την πρόσβαση σε πιστώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισφράγισαν με συνάντησή τους την Πέμπτη στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, Γκίντο Βέστερβελε και Λουίς ντε Γκίντος
Την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στη γερμανική δημόσια τράπεζα επενδύσεων KfW και την ισπανική ICO, βάσει της οποίας η δεύτερη θα λάβει δάνειο 800 εκατ. ευρώ για να βελτιώσει την πρόσβαση σε πιστώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισφράγισαν με συνάντησή τους την Πέμπτη στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, Γκίντο Βέστερβελε και Λουίς ντε Γκίντος.

«Δεν υπάρχει κανένας όρος», διευκρίνισε σχετικά με τη συμφωνία για την παροχή του δανείου ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η δανειοδότηση αποδεικνύει ότι «υπάρχει εμπιστοσύνη στην ισπανική οικονομία»

Ο Σόιμπλε από την πλευρά του απέρριψε την υπόθεση ότι το γερμανικό δάνειο για τις ισπανικές εταιρείες, όπως και η υποστήριξη από την Γερμανία μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην νότια Ευρώπη, καταδεικνύει ότι γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άλλαξε στάση όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Ούτε και «έδειξε» σε συσχέτιση με τις επικείμενες γερμανικές εκλογές. «Δεν πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε σήμερα έχει καμία σχέση με τις εκλογές στην Γερμανία» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.