Η διαδρομή που προοριζόταν για τον Nabucco West δεν είναι νεκρή, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ, σε σημερινό άρθρο του σε αυστριακή εφημερίδα. Μολονότι ο εν λόγω αγωγός φυσικού αερίου δεν επελέγη, έναντι του ΤΑΡ, από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ 2, ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή

Η διαδρομή που προοριζόταν για τον Nabucco West δεν είναι νεκρή, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ, σε σημερινό άρθρο του σε αυστριακή εφημερίδα. Μολονότι ο εν λόγω αγωγός φυσικού αερίου δεν επελέγη, έναντι του ΤΑΡ, από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ 2, ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση να κατασκευαστεί ο ΤΑΡ και στη συνέχεια να μεταφέρει περισσότερο φυσικό αέριο σημαίνει, επίσης, ότι η οδός προμήθειας προς την Αυστρία – που σήμερα ταυτίζεται με τον Nabucco West – είναι ακόμη υπό συζήτησιν».

Μάλιστα, ο Έττινγκερ, στο ίδιο άρθρο στην εφημερίδα WirtschaftsBlatt της Αυστρίας, υπογραμμίζει ότι και οι δύο οδεύσεις θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα ώστε να διασφαλιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Nabucco West επρόκειτο να μεταφέρει το αζέρικο αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ 2 (στην Κασπία) στην Αυστρία, περνώντας μέσα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, ενώ ο TAP, ο οποίος και τελικά επελέγη, θα περνά από την Ελλάδα και την Αλβανία και θα καταλήγει στην Ιταλία.