Αλβανία: Αύξηση 5% Σημείωσε η Παραγωγή του Μεγαλύτερου Χερσαίου Πετρελαϊκού Πεδίου στην Ευρώπη

Αλβανία: Αύξηση 5% Σημείωσε η Παραγωγή του Μεγαλύτερου Χερσαίου Πετρελαϊκού Πεδίου στην Ευρώπη
energia.gr
Δευ, 8 Ιουλίου 2013 - 13:01
Η καναδική πετρελαϊκή Bankers Petroleum ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του πετρελαϊκού πεδίου Patos-Marinza στην Αλβανία, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, αυξήθηκε κατά 5% σε επίπεδο τριμήνου, φτάνοντας τα 17.800 βαρέλια την ημέρα

Η καναδική πετρελαϊκή Bankers Petroleum ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του πετρελαϊκού πεδίου Patos-Marinza στην Αλβανία, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, αυξήθηκε κατά 5% σε επίπεδο τριμήνου, φτάνοντας τα 17.800 βαρέλια την ημέρα.

 

Συνολικά 39 οριζόντια φρέατα εξορύχθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στο πεδίο αυτό, και σε 34 από αυτά οι εξορύξεις ολοκληρώθηκαν και, πλέον, βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής, ενώ τα υπόλοιπα 5 θα αρχίσουν να παράγουν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση στο site της εταιρείας, την περασμένη Πέμπτη.

 

«Η εξόρυξη στο φρέαρ του Block "F" άρχισε στις 30 Ιουνίου 2013 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 21 ημέρες. Πρόκειται για το δεύτερο φρέαρ στο Block "F" και με την εξόρυξη ολοκληρώνεται η υποχρέωση της Bankers για δύο φρέατα στο πεδίο», αναφέρει η ανακοίνωση.


Η καναδική εταιρεία έχει τις μεγαλύτερες δραστηριότητές της στην Αλβανία, όπου διατηρεί τα πλήρη δικαιώματα στα πεδία Patos-Marinza και Kucova, με άδειες 25ετούς ισχύος από την Αλβανική Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων και κατόπιν συμφωνίας με την κρατική πετρελαϊκή Albpetrol (η οποία βρίσκεται στη φάση της ιδιωτικοποίησης).

Το Patos-Marinza αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο πεδίο πετρελαίου στη Γηραιά Ήπειρο, με δυναμικότητα 7,7 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου, ενώ το Kucova διαθέτει 297 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Επίσης, η Bankers διαθέτει επταετή άδεια εξερεύνησης στο πεδίο "Block F", όπου υπάρχει, επίσης, πιθανό κοίτασμα φυσικού αερίου.