Στα 3,1 δις ευρώ υπολογίζει ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου Gaprom το κόστος κατασκευής του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού South Stream. Αυτό δήλωσε χθες, από τη Σόφια, όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη, ο επικεφαλής της Gazprom, Alexey Miller

Στα 3,1 δις ευρώ υπολογίζει ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου Ga prom το κόστος κατασκευής του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού South Stream. Αυτό δήλωσε χθες, από τη Σόφια, όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη, ο επικεφαλής της Gazprom, Alexey Miller.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού, δήλωσε πως ο αγωγός θα αρχίσει να παρέχει ρωσικό φυσικό αέριο στην Βουλγαρία από τον Δεκέμβριο του 2015, όπως αναφέρει το SEENews. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η χώρα δεν θα λαμβάνει τέλη διέλευσης για τα πρώτα 15 χρόνια λειτουργίας σε αντάλλαγμα για την απόκτηση μεριδίου 50% στο βουλγαρικό τμήμα του South Stream. Επίσης, τόνισε πως την κατασκευή του τμήματος αυτού θα αναλάβουν πρωτίστως βουλγαρικές εταιρείες.

 

Με το πέρας της συνάντησής του με τον Miller, ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Dragomir Stoynev, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα διευκολύνει την έναρξη κατασκευής του αγωγού, ώστε να αντισταθμιστούν οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Το βουλγαρικό τμήμα του ρωσικών συμφερόντων αγωγού South Stream προβλέπεται να έχει μήκος περί τα 540 χλμ. με τρις σταθμούς συμπίεσης.