Δεν Αυξάνεται η Τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαβεβαιώνει ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας

Δεν Αυξάνεται η Τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαβεβαιώνει ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας
energia.gr
Τετ, 10 Ιουλίου 2013 - 11:13
Τη διαβεβαίωση ότι, το νέο νομοθετικό πλαίσιο στον ενεργειακό τομέα, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις), έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ
Τη διαβεβαίωση ότι, το νέο νομοθετικό πλαίσιο στον ενεργειακό τομέα, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις), έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ.

Ο ίδιος σημείωσε πως σύντομα θα υποβάλλει έκθεση στην Βουλή για την κατάσταση του ενεργειακού κλάδου, με έμφαση στα έργα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. "Οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα (ενεργειακά) έργα, για την παραγωγή και για την κατάσταση που επικρατεί" ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ), τόνισε, μεταξύ άλλων, πως "βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας και τα χρέη της διαμορφώνονται περίπου σε δύο δισ. λέβα (περίπου ένα δισ. ευρώ)". Εκτίμησε δε, ότι, με τις δράσεις που υλοποιούνται από την κυβέρνηση, η εταιρεία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.