Χαιρετίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου την αναφορά που γίνεται στο προσχέδιο έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο ότι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου «ανήκουν στους δύο λαούς στη νήσο και ότι η εγκαθίδρυση οποιασδήποτε συνεργασίας επί του θέματος θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού»

Χαιρετίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου την αναφορά που γίνεται στο προσχέδιο έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο ότι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου «ανήκουν στους δύο λαούς στη νήσο και ότι η εγκαθίδρυση οποιασδήποτε συνεργασίας επί του θέματος θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού».

Ο Έρογλου ανέφερε ότι οι δύο προτάσεις που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η τουρκοκυπριακή πλευρά επί των υδρογονανθράκων ισχύουν ακόμα σήμερα.

«Έστω κι αν δεν είναι στο ικανοποιητικό επίπεδο, η αναφορά που έγινε στο προσχέδιο έκθεσης του Μπαν ως προς τις απομονώσεις που επιβάλλονται στους Τουρκοκυπρίους, είναι σημαντική, είπε ο κατοχικός ηγέτης. Σε άλλη δήλωσή του, ο Έρογλου είπε πως οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου.