Το φάσμα της χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η γερμανική αλυσίδα Praktiker, καθώς ναυάγησαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση των χρεών της. Σύμφωνα με το DowJones, η Praktiker γνωστοποίησε ότι, εκτός από το υπερβολικό χρέος, λόγος για τη χρεοκοπία της αποτελεί και η έλλειψη ρευστότητας

Το φάσμα της χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η γερμανική αλυσίδα Praktiker, καθώς ναυάγησαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση των χρεών της.

Σύμφωνα με το DowJones, η Praktiker γνωστοποίησε ότι, εκτός από το υπερβολικό χρέος, λόγος για τη χρεοκοπία της αποτελεί και η έλλειψη ρευστότητας. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν καθώς κάποιες ομάδες πιστωτών δεν παρείχαν την έγκρισή τους στο σχέδιο που παρουσίασε.

Η αλυσίδα λιανικής πρόσθεσε πως χρειάστηκε επιπλέον κεφάλαια καθώς η πώληση του μεριδίου της στη θυγατρική Batiself SA του Λουξεμβούργου δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, ενώ τα αναμενόμενα έσοδα από την πώληση είχαν συμπεριληφθεί στο χρηματοοικονομικό πλάνο της εταιρείας για το 2012.

Η Praktiker εμφάνισε ζημιές μετά φόρων 188,9 εκατ. ευρώ το 2012ενώ το 2011είχε σημειώσει ζημιές 554,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα περίπου 3 δισ. ευρώ πέρυσι, μειωμένες κατά 5,6% σε ετήσια βάση. Ως λόγους της πτώσης των πωλήσεων, η εταιρεία επικαλέστηκε τη φτωχή οικονομική κατάσταση που επιβάρυνε τις διεθνείς αγορές, καθώς και τον άστατο καιρό την περίοδο της άνοιξης που έπληξε την εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία.