Δεν μοιάζει ορατή στον άμεσο ορίζοντα η κατάληξη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής μόνιμων δασμών αντινταμπινγκ στα κινεζικά φωτοβολταϊκά. Αυτό υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (EPIA), Reinhold Buttgereit, ο οποίος εκτιμά ότι οι σχετικές συνομιλίες έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να οδηγήσουν σύντομα σε συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς

Δεν μοιάζει ορατή στον άμεσο ορίζοντα η κατάληξη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής μόνιμων δασμών αντινταμπινγκ στα κινεζικά φωτοβολταϊκά. Αυτό υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (EPIA), Reinhold Buttgereit, ο οποίος εκτιμά ότι οι σχετικές συνομιλίες έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να οδηγήσουν σύντομα σε συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς.

Αν και υπήρξαν πρόσφατες αναφορές στον Τύπο ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην εύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στις ευρωπαϊκές εταιρίες, οι οποίες επιζητούν μία ταχεία επίλυση του θέματος. Ωστόσο, ο Buttgereit θεωρεί τις αναφορές των ΜΜΕ «παραφουσκωμένες» και ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τονίζει, επίσης, ότι οι επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές θα κρατήσουν τα αρμόδια στελέχη μακριά από τις Βρυξέλλες, οπότε μειώνονται οι ελπίδες για άμεση συμφωνία.

Τέλος, ο Buttgereit σημειώνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξει τον Επίτροπο Εμπορίου Karel de Gucht στις διαπραγματεύσεις.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι η Ένωση Ευρωπαϊκών Εταιριών Ηλιακής Ενέργειας EU ProSun, η οποία υπέβαλε στην Κομισιόν την καταγγελία αντιντάμπινγκ για τα κινεζικά φωτοβολταϊκά που εισάγονται στην Ευρώπη, απείλησε πρόσφατα με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που επαληθευθούν τα σενάρια που θέλουν την ΕΕ να έχει συμβιβαστεί με την Κίνα σχετικά με το επίμαχο θέμα των δασμών. Μάλιστα, χαρακτήρισε «αστεία» την κινεζική πρόταση για καθορισμό ετήσιας ποσόστωσης στα φωτοβολταϊκά που θα εξάγονται στην Ευρώπη και ελάχιστης τιμές. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της EU ProSun , Milan Nitzschke, η Κίνα δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και απλά θέλει να «παίξει παιχνίδια εξουσίας», ενώ τονίζει ότι οι ελάχιστες τιμές που έχουν προταθεί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ, είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από τις τρέχουσες αποδεκτές τιμές.