Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποτιμά το κόστος της πυρηνικής ενέργειας και της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα (CCS), ενώ ταυτόχρονα υπερεκτιμά το κόστος των ΑΠΕ, όπως τονίζει σε νέα του μελέτη το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποτιμά το κόστος της πυρηνικής ενέργειας και της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα ( CCS), ενώ ταυτόχρονα υπερεκτιμά το κόστος των ΑΠΕ, όπως τονίζει σε νέα του μελέτη το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών ( DIW).

Το πόρισμα αυτό αφορά ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά, η παραγωγή των οποίων είναι ήδη σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για το 2050, τονίζει το DIW.

Αντιθέτως, η πυρηνική ενέργεια και το CCS δεν είναι ανταγωνιστικές τεχνολογίες ώστε να παίξουν έναν κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ηλεκτροπαραγωγή με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Τέλος, το DIW υπογραμμίζει ότι η πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής με τίτλο «Ένα πλαίσιο για τις κλιματικές και ενεργειακές πολιτικές με άξονα το 2030» είναι βασισμένη σε υποτιθέμενα σενάρια τα οποία δεν στέκουν πλέον.