Η Total ανακοίνωσε μείωση στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου κατά 3% στα 2,7 δισ. ευρώ από τα 2,8 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω των χαμηλότερων τιμών υδρογονανθράκων και των περιθωρίων διύλισης, που έπληξαν τις πωλήσεις κατά 4% στη διάρκεια της περιόδου, στα 46,97 δισ. ευρώ από τα 49,14 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο

Η Total ανακοίνωσε μείωση στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου κατά 3% στα 2,7 δισ. ευρώ από τα 2,8 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω των χαμηλότερων τιμών υδρογονανθράκων και των περιθωρίων διύλισης, που έπληξαν τις πωλήσεις κατά 4% στη διάρκεια της περιόδου, στα 46,97 δισ. ευρώ από τα 49,14 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα των προσδοκιών των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, και οι οποίοι ανέμεναν ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 2,67 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο όμιλος για πρώτη φορά εμφάνισε καθαρή αύξηση της παραγωγής υδρογονάνθρακα, η οποία διαμορφώθηκε στα 2,290 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τα 2,261 εκατ. πριν από ένα χρόνο.

Η αύξηση στην παραγωγή στο β΄ τρίμηνο οφείλεται σε νέα projects, στην επανεκκίνηση του Elgin/Franklin στη Βόρεια Θάλασσα και από την Ibewa στη Νιγηρία.

Τα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου σημείωσαν άνοδο 67% στα 2,54 δισ. ευρώ από τα 1,52 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.