Οι Νέες Αδειοδοτήσεις Πετρελαίου και Υδρογονανθράκων στα Βαλκάνια θα Συζητηθούν στο 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas Summit

Οι Νέες Αδειοδοτήσεις Πετρελαίου και Υδρογονανθράκων στα Βαλκάνια θα Συζητηθούν στο 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas Summit
energia.gr
Δευ, 2 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:35
Το Υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου δημοσίευσε πρόσφατα μία επίσημη ανακοίνωση προσκαλώντας τις παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποβάλλουν προσφορές για τον πρώτο παράκτιο γύρο αδειοδοτήσεων της χώρας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Το Υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου δημοσίευσε πρόσφατα μία επίσημη ανακοίνωση προσκαλώντας τις παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποβάλλουν προσφορές για τον πρώτο παράκτιο γύρο αδειοδοτήσεων της χώρας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Ο νεός γύρος αδειοδοτήσεων θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 Αυγούστου του 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014 και θα καλύπτει μία ανεξερεύνητη ως τώρα έκταση 3.191 τ.χμ. που αφορά σε 13 ξεχωριστά οικόπεδα. Αρκετές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην περιοχή και στους επόμενους μήνες ο αριθμός αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί.

Το 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas 2013 Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, θα υποδεχτεί ως επίτημο ομιλητή τον αξιότιμο Vladan Dubljevic,Υφυπουργό Οικονομίας του Μαυροβουνίου, ο οποίος θα παρουσιάσει εκτενείς πληροφορίες για τις αδειοδότησεις και για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στις εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη βιομηχανία της χώρας.

Ακολούθως, η Κροατία μόλις ανέθεσε στη Βρετανική εταιρεία, Spectrum, να διεξάγει σεισμικές έρευνες για τον γύρο αδειοδοτήσεων που ετοιμάζει η χώρα το 2014. Ο αξιότιμος Alen Leveric, Υφυπουργός Οικονομίας της Κροατίας, θα είναι παρών στο συνέδριο και θα κάνει αναφορά στον επερχόμενο γύρο αδειοδοτήσεων. Υψηλά υστάμενο στέλεχος της Spectrum, θα παρουσιάσει επίσης πληροφορίες για τα προγράμματα που έχουν αναλάβει σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Όσων αφορά στην Ελλάδα, η Energean Oil & Gas ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων στις 26 Αυγούστου, μια επένδυση του ύψους των 60 εκατομμυρίων δολλαρίων που περιλαμβάνει γεωτρήσεις σε 4 πηγές μέσα στο 2013 στην περιοχή του Πρίνου και ταυτόχρονα σχεδιάζει την ανάπτυξη των γεωτρήσεων στο πεδίο Έψιλον μέσα στο 2014. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κος Μάθιος Ρήγας θα παρευρεθεί στο Balkans Oil & Gas 2013 Summit και θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Το 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas 2013 Summit θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας της Κροατίας, του Υπουργείου Οικονομίας του Μαυροβουνίου, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ενέργειας, Εξόρυξης και Βιονηχανίας της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης και υποστηρίζεται από την Albanian Energy Association και Romanian Association of Petroleum.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Spectrum, Α VEVA, Weatherford και NRC με χορηγούς επικοινωνίας στην Ελλάδα την εφημερίδα Ναυτεμπορική, το περιοδικό Energy World, και διαδικτυακούς χορηγούς τις ιστοσελίδες energia. gr, energyonline. gr και naftemporiki. gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www .balkanssummit .com ή επικοινωνήστε με την Ξένια Σαπανίδη στο XeniaS @irn -international .com, +44 (0) 207 111 1615.