«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», τονίζει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, καθώς, όπως είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα το energia.gr, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε αποκλειστεί ρητά ήδη από τις αρχές Αυγούστου από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα

«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», τονίζει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, καθώς, όπως είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα το energia. gr, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε αποκλειστεί ρητά ήδη από τις αρχές Αυγούστου από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα ήθελαν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να πέφτει πρώτη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τΤρόικα με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων. Ωστόσο, όταν, στις 8 Αυγούστου, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Μαυραγάνης, δήλωσε πως «οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο», κ. Γιάννης Στουρνάρας, είχε σπεύσει να αποκλείσει, με δηλώσεις του στο Mega, την επομένη ημέρα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι στο τραπέζι».