Κασίνης: 4 με 6 Χιλιάδες Νέες Θέσεις Εργασίας θα Δημιουργήσει το Φ. Αέριο στην Κύπρο

Κασίνης: 4 με 6 Χιλιάδες Νέες Θέσεις Εργασίας θα Δημιουργήσει το Φ. Αέριο στην Κύπρο
energia.gr
Τετ, 11 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:56
Ύψιστη υποχρέωση του κράτους η επαρκής προετοιμασία και ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού για την μελλοντική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, λέγει ο Σόλων Κασίνης. Επισημαίνει ότι οι αναγκες διαχείρισης του φυσικού αερίου θα δημιουργήσουν 4 με 6 χιλίαδες νέες θέσεις εργασίας

Ύψιστη υποχρέωση του κράτους η επαρκής προετοιμασία και ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού για την μελλοντική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, λέγει ο Σόλων Κασίνης. Επισημαίνει ότι οι αναγκες διαχείρισης του φυσικού αερίου θα δημιουργήσουν 4 με 6 χιλίαδες νέες θέσεις εργασίας.

Απάντηση στην ανεργία είναι το φυσικό αέριο, λέγει ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Κέντρου εκπαίδευσης και τεχνικής κατάρτισης για θεματα ενέργειας του UCLAN Cyprus, Σόλων Κασίνης.

Εξερεύνηση, εξόρυξη και μεταφορά στην στεριά, επεξεργασία και παραγωγή, διανομή και εξαγωγή, όλα τα στάδια της διαχείρισης του φυσικού αερίοθ συνοδεύονται με δεκάδες θέσεις εργασίας.

«Μετά θα έχουμε τη δημιουργία του υγροποιημένου Φ.Α κατά την επεξεργασία και την παραγωγή χρειαζόμαστε κατά την άποψή μου 4-6000 άτομα. Δεν είναι κρίμα να μην έχουμε και εμείς τουλάχιστον 1000 άτομα;», είπε ο κ. Κασίνης.

Άμεση υποχρέωση του κράτους είναι ο καταρτισμός πλάνου για εκαπίδευση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού για την διαχείρηση του φυσικού αεριού, αναφέρει ο Σόλων Κασίνης.

«Εχουν χρήματα γιαυτο τον σκοπο, 2 εκ τα οποία η εταιρείες είναι υποχρεωμένες να μας καταβάλλουν κάθε χρόνο- δεν σας κρύβω ότι παρανόμως δεν μας τα έδιναν τα χρήματα μέχρι τώρα».

Σε μια άλλη εξέλιξη, στα μέσα της εβδομάδας επαναρχίζει το τεστ παραγωγής στο τεμάχιο 12.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος 'Ελληνας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι οι επιδιορθώσεις γίνονται και η αντικατάσταση της βαλβίδας που είχε χαλάσει θα γίνει.

Η όλη διαδικασία θα αρχίσει κανονικά και δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στον σχεδιασμό. Ετσι μέχρι το τέλος του μήνα ελπίζουμε να έχουμε τα αποτελέσματα", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, προσθέτοντας δε πως οι εξελίξεις στην περιοχή δεν επηρεάζουν τις εργασίες στο τεμάχιο 12.