Landis+Gyr: Σε Συμφωνία με την Iberdrola για τη Μαζική Εγκατάσταση Έξυπνων Μετρητών στην Ισπανία

Landis+Gyr: Σε Συμφωνία με την Iberdrola για τη Μαζική Εγκατάσταση Έξυπνων Μετρητών στην Ισπανία
energia.gr
Παρ, 20 Σεπτεμβρίου 2013 - 13:03
H «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, υπέγραψε νέα συμφωνία με την «Iberdrola» για τη μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στην Ισπανία

H «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, υπέγραψε νέα συμφωνία με την «Iberdrola» για τη μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στην Ισπανία.

 

«Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Landis+Gyr ως κύριου παρόχου λύσεων έξυπνης μέτρησης των εταιριών κοινής ωφέλειας της Ισπανίας. Είμαστε υπερήφανοι που η Iberdrola, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενέργειας στον κόσμο, αναγνώρισε την αξία που θα προσδώσουν τα προϊόντα έξυπνης μέτρησης της Landis+Gyr στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου της Ισπανίας. Η προηγμένη μέτρηση θα επιτρέψει στα Ισπανικά νοικοκυριά να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ενεργειακή αποδοτικότητα», τόνισε ο κ. Javier Jimenez, ανώτατος εκτελεστικός αξιωματούχος της Landis+Gyr Ισπανίας και Πορτογαλίας.

 

«Η εξάπλωση των έξυπνων μετρητών είναι μέρος της τρίτης φάσης του έργου STAR (Σύστημα Αυτοματοποίησης και Τηλεδιαχείρισης του Δικτύου - Remote Grid Management and Automation System)της Iberdrola που ξεκίνησε το 2010 και στη φάση αυτή θα εγκατασταθούν 1.000.000 έξυπνοι μετρητές εντός του τρέχοντος έτους.

 

«Η επιτυχημένη συμμετοχή μας στην αρχική πιλοτική φάση στην Castellon και σε άλλες εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του 2011 ήταν αποφασιστικής σημασίας για την εξασφάλιση αυτού του μεγάλου συμβολαίου. Είμαστε υπερήφανοι που εξακολουθούμε να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων παρόχων που έχουν επιλεγεί για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας», προσέθεσε ο κ. Javier Jimenez.

 

Η «Landis+Gyr» διατηρεί τη θέση της στο προσκήνιο της αγοράς ενέργειας της Ισπανίας. Το 2007, η εταιρεία συνεργάστηκε με την «Iberdrola» στη θέσπιση του συνόλου των λεπτομερών προδιαγραφών ενός δημόσιου, ανοικτού και μη-ιδιόκτητου προτύπου επικοινωνίας PLC στα πλαίσια του έργου PRIME. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε σε ανταπόκριση του Ισπανικού Βασιλικού Διατάγματος για την Έξυπνη Μέτρηση (Spanish Smart Metering Royal Decree 1110/2007) που καθόριζε ότι οι υποδομές προηγμένης μέτρησης θα πρέπει να έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα έως το 2018.

 

Η Landis+Gyr έχει υποστηρίξει την Iberdrola και άλλες εταιρίες κοινής ωφέλειας στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης των έξυπνων μετρητών. Μέχρι σήμερα, η Landis+Gyr έχει δεχτεί παραγγελίες για περισσότερους από 300.000 έξυπνους μετρητές και έναν σημαντικό αριθμό για λύσεις έξυπνου δικτύου (smart grid) για δευτερεύοντες υποσταθμούς. Το νέο έργο με την Iberdrola θα αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των παραγγελιών.

 

«Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι φιλόδοξα. Η Landis+Gyr είναι σε θέση να παρέχει όχι μόνο κορυφαίας ποιότητας έξυπνους μετρητές, αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε όλων των μεγεθών τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ιβηρική χερσόνησο, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν τις επενδύσεις τους στην ανάπτυξη της έξυπνης μέτρησης και των έξυπνων δικτύων», κατέληξε ο κ. Javier Jimenez, ανώτατος εκτελεστικός αξιωματούχος της Landis+Gyr Ισπανίας και Πορτογαλίας.

(Κέρδος online, 19/09/2013)