175 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με συνολική ισχύ of 4.942 MW ξεκίνησαν την λειτουργία τους στην Τουρκία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Αυτά δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με το SeeNews. Οι μονάδες με καύσιμα το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη αντιστοιχούν στο 45,26% της νέας εγκατεστημένης ισχύος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που ανήρτησε στο σάιτ του το υπουργείο

175 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με συνολική ισχύ of 4.942 MW ξεκίνησαν την λειτουργία τους στην Τουρκία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Αυτά δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με το SeeNews.

Οι μονάδες με καύσιμα το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη αντιστοιχούν στο 45,26% της νέας εγκατεστημένης ισχύος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που ανήρτησε στο σάιτ του το υπουργείο.

Περαιτέρω, 41,7% της νέας εγκατεστημένης ισχύος αφορά υδροηλεκτρικούς σταθμούς και αιολικά το 8,67%. Το υπόλοιπο 4,35% αφορά συνολικά βιομάζα, βιοαέριο, θέρμανση από αξιοποίηση στερών αποβλήτων και γεωθερμικούς σταθμούς.