Σε μειώσεις τιμών στο φυσικό αέριο, τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα των νοικοκυριών πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Τις μειώσεις αυτές προανήγγειλε με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο MR1 Kossuth ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban

Σε μειώσεις τιμών στο φυσικό αέριο, τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα των νοικοκυριών πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Τις μειώσεις αυτές προανήγγειλε με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο MR1 Kossuth ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban.

Ήδη η ουγγρική κυβέρνηση μείωσε τις τιμές δύο φορές το περασμένο έτος κατά 20% συνολικά, ενώ το κυβερνών κόμμα Fidesz υποσχέθηκε να τις μειώσει περαιτέρω φέτος.

Ο Viktor Orban δεν έδωσε ακριβή χρόνο ή ποσοστό των μειώσεων των τιμών, αλλά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Fidesz, Antal Rogan δήλωσε νωρίτερα ότι όλες οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος στις 24 Ιανουαρίου.

Ο Orban επιδιώκει να κερδίσει τον επόμενο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών τον Απρίλιο ή το Μάιο φέτος και η μείωση των τιμών για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας των νοικοκυριών είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του προκειμένου να προσελκύσει νέους υποστηρικτές.

Οι δύο μειώσεις των τιμών έχουν επίσης περιορίσει σημαντικά τον πληθωρισμό της χώρας, και οδήγησε το ποσοστό σε χαμηλό 43 ετών, στο 0,4% σε ετήσια βάση.