Προειδοποίησε εξέδωσε σήμερα η Royal Dutch Shell για τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, η αμερικανική πετρελαϊκή προειδοποιεί ότι τα κέρδη της το εν λόγω εξάμηνο θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα εξαιτίας του μεγαλύτερου κόστους εξόρυξης, των χαμηλότερων όγκων και των ασθενέστερων συνθηκών του κλάδου αναφορικά με τα downstreams πετρελαϊκά προϊόντα
Προειδοποίησε εξέδωσε σήμερα η Royal Dutch Shell για τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, η αμερικανική πετρελαϊκή προειδοποιεί ότι τα κέρδη της το εν λόγω εξάμηνο θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα εξαιτίας του μεγαλύτερου κόστους εξόρυξης, των χαμηλότερων όγκων και των ασθενέστερων συνθηκών του κλάδου αναφορικά με τα downstreams πετρελαϊκά προϊόντα.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός αναμένει να ανακοινώσει κέρδη δ΄ τριμήνου ύψους 2,2 δισ. δολαρίων έναντι των 7,3 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

«Η επίδοσή μας για το 2013 δεν ήταν αυτή που περίμενα από τη Shell», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden. «Η προσοχή μας θα στραφεί στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Shell, στην επίτευξη καλύτερης κεφαλαιακής αποδοτικότητας και στη συνέχιση της ενίσχυσης της λειτουργικής μας επίδοσης».