Η πρόταση για εθνικοποίηση του αγωγού TANAP, ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει αζερικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη, επικαλούμενα τον Υπουργός Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ

Η πρόταση για εθνικοποίηση του αγωγού TANAP, ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει αζερικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη, επικαλούμενα τον Υπουργός Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία», Τανέρ Γιλντίζ, τόνισε ότι το έργο του Νοτίου Διαδρόμου, που περιλαμβάνει τον TANAP, είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Οι εν λόγω δηλώσεις Γιλντίζ πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη ενός φόρουμ για την ενέργεια στην Άγκυρα την Τετάρτη.

Η αζερική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Socar κατέχει μερίδιο 80% στον TANAP, ενώ οι τουρκικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS και TPAO κατέχουν το υπόλοιπο 20% του έργου.