Συνελήφθη στη Βιέννη ο Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας Ντμίτρι Φιρτάς, που δραστηριοποιείται και στον τομέα του φυσικού αερίου, βάσει αμερικανικού εντάλματος, στο πλαίσιο πολύχρονης έρευνας του FBI. Τη σύλληψη ανακοίνωσαν οι αυστριακές αρχές, ενώ το FBI έχει ως τώρα απλώς ανακοινώσει τη σύλληψη του «Dmitry F.», προσθέτοντας ότι εις βάρος του συλληφθέντος εκκρεμεί έρευνα από το 2006

Συνελήφθη στη Βιέννη ο Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας Ντμίτρι Φιρτάς, που δραστηριοποιείται και στον τομέα του φυσικού αερίου, βάσει αμερικανικού εντάλματος, στο πλαίσιο πολύχρονης έρευνας του FBI. Τη σύλληψη ανακοίνωσαν οι αυστριακές αρχές, ενώ το FBI έχει ως τώρα απλώς ανακοινώσει τη σύλληψη του «Dmitry F.», προσθέτοντας ότι εις βάρος του συλληφθέντος εκκρεμεί έρευνα από το 2006.

Όπως αναφέρει το Reuters, o 48χρονος Ουκρανός «ολιγάρχης», θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με στενούς δεσμούς με τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας Γιανουκόβιτς, ο Φιρτάς διέθετε μεγάλη επιρροή στους τομείς του φυσικού αερίου, των χημικών προϊόντων, των μέσων ενημέρωσης και των τραπεζών στην Ουκρανία.