Για το Φυσικό Αέριο Υπό το Φως της Ουκρανικής Κρίσης Συζήτησαν Χθες Τηλεφωνικώς Μέρκελ-Πούτιν

Για το Φυσικό Αέριο Υπό το Φως της Ουκρανικής Κρίσης Συζήτησαν Χθες Τηλεφωνικώς Μέρκελ-Πούτιν
energia.gr
Δευ, 5 Μαΐου 2014 - 09:14
Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο την ουκρανική κρίση και το φυσικό αέριο είχαν χθες, Κυριακή, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία να αναληφθεί «αποτελεσματική δράση από τη διεθνή κοινότητα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση

Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο την ουκρανική κρίση και το φυσικό αέριο είχαν χθες, Κυριακή, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία να αναληφθεί «αποτελεσματική δράση από τη διεθνή κοινότητα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Συζήτησαν επίσης σχετικά με τη διάθεση και τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου, βάσει των συμπερασμάτων της πρόσφατης συνόδου στη Βαρσοβία, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση απείλησε την Παρασκευή διά στόματος των απεσταλμένων της στη Βαρσοβία να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον Ιούνιο εάν δεν υπάρξει προπληρωμή του, καθώς η διένεξη ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την ΕΕ όσον αφορά την ενέργεια κλιμακώνεται.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνουν σχετικά με την επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ αναφέρεται επίσης πως την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να μεταβεί στη Μόσχα ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ουκρανική κρίση.