Σε συμφωνία 20ετούς διάρκειας με την κινεζική κρατική πετρελαϊκή CNOOC κατέληξε σήμερα η ΒΡ, με αντικείμενο την προμήθεια της Κίνας με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Bob Dudley

Σε συμφωνία 20ετούς διάρκειας με την κινεζική κρατική πετρελαϊκή CNOOC κατέληξε σήμερα η ΒΡ, με αντικείμενο την προμήθεια της Κίνας με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Bob Dudley.

Η υπογραφή της συμφωνίας, αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων, θα υπογραφεί παρουσία του Πρωθυπουργού David Cameron και του Κινέζου ομολόγου του Li Keqiang, στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του τελευταίου στη Βρετανία. Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της πετρελαϊκήςπολυεθνικής στο περιθώριο πετρελαϊκού συνεδρίου στη Μόσχα.

«Η ΒΡ θα υπογράψει μια συμφωνία σήμερα ενώπιον του Κινέζου πρωθυπουργού και του David Cameron με την CNOOC», ανέφερε ο Dudley σε δημοσιογράφους στο Παγκόσμιο Πετρελαϊκό Συνέδριο. «Το project έχει αξία βάσει συμβολαίου, 20 δισ. δολαρίων».

«Πρόκειται για μια συμφωνία 20 ετών για την προμήθεια της CNOOC με υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο θα έχει τελικό προορισμό την Νοτιοανατολική Κίνα. Είναι μια μεγάλη συμφωνία, μια δίκαιη τιμή για αυτούς, μια δίκαιη τιμή για εμάς, και μια καλή γέφυρα μεταξύ των Βρετανίας-Κίνας σε ό,τι αφορά το εμπόριο», τόνισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και η Royal Dutch Shell θα υπέγραφε επίσης μια συμφωνία με την CNOOC σήμερα.