Υπερδιπλασιασμό κερδών εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Royal Dutch Shell PLC σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αναφέρει ανακοίνωση της πετρελαϊκής πολυεθνικής. Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση στην άνοδο στην παραγωγή υγρού πετρελαίου και στις υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένα προϊόντα
Υπερδιπλασιασμό κερδών εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Royal Dutch Shell PLC σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αναφέρει ανακοίνωση της πετρελαϊκής πολυεθνικής. Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση στην άνοδο στην παραγωγή υγρού πετρελαίου και στις υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένα προϊόντα.

Εάν αφαιρεθούν οι απομειώσεις και οι πωλήσεις assets, τα κέρδη της Shell αυξήθηκαν κατά 33% ή κατά 6,13 δισ. δολάρια από 4,60 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. Αναφορικά με τα τριμηνιαία κέρδη της Shell σε τρέχουσα βάση κόστους/προμηθειών - μέτρηση παρόμοια με τα κέρδη που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες –αυτά διαμορφώθηκαν στα 5,15 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 2,39 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Ελαφρά αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις β΄ τριμήνου, που διαμορφώθηκαν στα 115,27 δισ. δολάρια, έναντι 114,35 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.